top of page
© Fishing & Trips Imatra
IMG_6570.JPG
Pilkkikalastus

Pilkkiminen soveltuu kaikille, vasta-alkajista, kokeneisiin kalastajiin, sekä heille, jotka haluavat vain kokemuksen jäällä liikkumisesta ja talvisesta kalastusmuodosta. Sesonkina  tammikuu - maaliskuun alku, mutta vain hyvän jäätilanteen salliessa. Yleisesti pääkohteena ahven, johon on mahdollisuus läpi koko kauden. Helmikuun tienoilla on myös mahdollista kokeilla eksoottista mateen pilkkimistä illan hämärtyessä.

Pilkillä on mahdollisuus kokea perinteinen talvikalastusmuoto ja nauttia jäisestä ympäristöstä. Imatra tarjoaa monipuolisen ympäristön pilkkikalastukseen, ja käytössämme oleva moderni kalusto tarjoaa elämyksen myös kokeneemmalle konkarille.

Paikka ja aika sovitaan olosuhteiden ja vallitsevan sesongin mukaan, sekä asiakkaan toiveiden perusteella. Siirtymisiä ja välineiden kuljetusta voidaan tarvittaessa hoitaa, olosuhteiden sen salliessa, Snowdog-kulkuneuvon avulla. Käytössä on perinteisiä pilkkivapoja, kelavapoja, vieheitä ja syöttejä, sekä moderni Live-luotainkalusto (Lowrance Active Target 2).

SISÄLTÖ: Opastus, kalastusvälineet, sekä turvallisuusvälineet.

HINTA: 
alk. 60€/hlo, kysy tarjous. Alv. 10%.

OSALLISTUJAMÄÄRÄ: 1-4hlo, kysy tarvittaessa isommille ryhmille.

KESTO: Sovitaan tapauskohtaisesti. Yleensä noin 2-3h, mutta etenkin kokeneemmille voidaan järjestää pidempiä, esim. päiväretkiä.

OPASTUSKIELET: suomi, englanti

VASTUULLISUUS: Kalastus tapahtuu vastuullisen periaatteen mukaisesti. Uhanalaiset kalat päästetään varovasti takaisin ja asiakkaan halutessa ottaa mukaan kalaa, määrät ja mitat katsotaan määrittelemillämme tavoilla. Ahvenen, kuhan ja hauen kohdalla käytetään ylämittaa, jolloin isot yksilöt pääsevät takaisin uimaan ja jatkamaan sukua, sekä kuhan osalla myös lakisääteinen alamitta. Pilkkikalastuksessa käytetään erityistä varovaisuutta ja harkintaa kylmien olosuhteiden takia uhanalaisten ja isojen yksilöiden kanssa.

ASIAKKAAN VALMISTAUTUMINEN: Kelin vaatima pukeutuminen. Olosuhteet jäällä voivat olla aika ajoin vaativia, joten lämmintä vaatetta, sekä joskus vedenpitävää vaatetta, etenkin jalkinetta kannattaa varata matkaan. Kysy meiltä etukäteen vinkkiä pukeutumiseen. Valtion kalastuksenhoitomaksu tulee olla suoritettuna ennen kalastusta. Kalastonhoitomaksun ja lisätietoja löydät tästä linkistä.

SAATAVUUS: Tammikuu - maaliskuun alku, kysy myös tarvittaessa näiden ulkopuolella.

VAATIMUSTASO: Aloittelija, keskitaso, kokeneet.

TAPAAMISPAIKKA: Sovitaan tapauskohtaisesti, mutta pääasiassa kalastus tapahtuu Imatran seudulla.

IKÄRAJA: Suositus iästä 7+, mutta asiakkaan harkinnan mukaan. Pilkkiminen ja jäällä oleminen ja liikkuminen vaatii kärsivällisyyttä. Myös olosuhteet voivat olla aika ajoin vaativia.

VARAA VIIMEISTÄÄN: Mielellään kaksi päivää aikaisemmin, jotta jää aikaa jäätilanteen varmistamiseen ja kaluston valmisteluun, mutta minimissään yhtä päivää aikaisemmin.

LISÄTIETOJA: Kysy vinkkiä alueen majoitus- tai ruokapaikoista tarvittaessa.
bottom of page