top of page
Tyynelän Uistin
IMG_9554.JPG

Tyynelän Uistin

Imatralaiset, käsintehdyt vaaput ja nirhat

Vaappuja ja nirhoja voi käyttää veto- tai soutu-uisteluun ja heittokalastukseen. Pääasiallisia saaliskaloja ovat lohikalat, mutta myös muut petokalat saattavat käydä koukkuun. 

Nirhalla kalastetaan yleensä veden pinnalla, välillä nirhaa upottaen ja antaen joko virtauksen tai kelauksen luoda houkuttelevaa liikettä. Nirha on niin sanottu käsialaviehe, joka imitoi vahingoittunutta pikkukalaa. Koska nirhaa uitetaan pintavedessä, mahdolliset tärpit ovat hauskaa seurattavaa.

Tyynelän Uistimen vaaput ovat yksikoukkuisia leikarin kera, joka takaa kalan hyvän kiinnipysymisen väsytyksen aikana. Yksikoukkuisuus helpottaa irroituksessa alamittaisen tai uhanalaisen kalan ollessa kiinni. Vaappuja on saatavissa suoralla tai satulamallisella turpalevyllä. Suoralla turpalevyllä uinti on tiheämpi ja vähemmän hakeva, kun taas satulalevyllä uinti on hakevampi ja potkultaan isompi.

Tasapainopilkit ovat erityisesti suunnattu isomman ahvenen kalastukseen, mutta soveltuu kaikkien petokalojen kalastukseen. Pilkkejä on tällä hetkellä kahta mallia, joista isompi on niin sanottu "kevennetty", jonka myötä uintiliike on pehmeämpi ja leijailevampi. Pienempi malli taas poikkeaa hiukan uinniltaan, ollessaan nopeampi ja suoraviivaisempi.

Vieheet valmistetaan käsityönä alusta loppuun yhden miehen verstaalla, joten valmistuserät ovat todella pieniä ja saatavuudessa on aina vaihtelua. Jokainen viehe on aina yksilöllinen ja värimaailmat vaihtelevat aina valmistuserän mukaan.
 

Hinnat (sis. alv 24%)
Vaaput 20,90€ kpl
Nirhat 20,90€ kpl
Pieni tasapainopilkki 21,90€/kpl
Iso, kevennetty tasapainopilkki 26,90€/kpl


Uistimia voi ostaa Vuoksen kalastuspuistosta Imatralla tai ottamalla yhteyttä puhelimitse tai sähköpostilla.

bottom of page