top of page
© Fishing & Trips Imatra
IMG_9482.JPG

Saimaa

 

Saimaan kalastusretkillä pääkohteena yleensä ahven tai kuha, mutta hauetkin viihtyvät yleensä kesäaikaan samoilla paikoilla, joten sekin on mahdollinen saalis kohdalle sattuessa. Kalastus tapahtuu heittovavoin, joko jigaamalla, erilaisin heittoviehein tai onkien. Retket tehdään isolla moottoriveneellä, jossa mahtuu kalastamaan tai retkeilemään isompikin ryhmä tai perhe mukavasti ja turvallisesti.

Retki Saimaalle sopii kaikille kalastuksesta tai retkeilystä Suur-Saimaan alueella kiinnostuneille. Sopii vasta-alkajasta kokeneisiin kalastajiin. Retket voidaan räätälöidä asiakkaan tarpeiden mukaan, vaikkapa puhtaasti kalastuspainotteisesti, tutusten eri tekniikoihin tai tutkien vedenalaista maailmaa modernin luotaustekniikan avulla.
On myös mahdollista lähteä risteilylle Saimaan saaristoon, nauttien maisemista ja vierailla saarilla, unohtamatta tietenkään herkuttelua Saimaan antimilla.

Kausi alkaa heti jäiden lähdettyä toukokuun alkupuolella ja jatkuu aina jäiden tuloon saakka lokakuun loppuun, tai mahdollisesti pidemmällekin syksyyn. Parhaita aikoja ahvenen ja kuhan kalastukseen on loppukesästä ja alkusyksystä, mutta kalat ovat yleensä tavoitettavissa koko avovesikauden.


Saimaa tarjoaa elämyksiä kalaston, sekä ennen kaikkea maisemien, isojen selkien ja saariston tarjoamien mahdollisuuksien myötä. Auringonlasku hyvien eväiden kera, tai syksyllä kohtaaminen ison ahvenparven kanssa tuottaa unohtumattomia elämyksiä.

Saimaalla liikutaan 8-metrisellä Oiva-nimisellä, merkiltään Kalaisa 8-aluksella, joka on tehty kestämään tarvittaessa koviakin olosuhteita ja isoja Saimaan aaltoja. Kalastustapoja on useita ja apuvälineenä käytetään modernia elektroniikkaa kalojen etsimiseen. Ankkurissa apuna on live-luotainkalusto (Lowrance Active Target 2), jolla päästään seuraamaan tarkasti vedenalaista maailmaa ja kalojen reaktioita tarjottuun vieheeseen. 


SISÄLTÖ: Opastus, kalastusvälineet, turvallisuusvälineet. Koko päivän retkellä lämmin ruoka, kahvit ja letut, puolen päivän retkellä kahvit ja letut tai lämmin ruoka. Veneellä tarjoiltu ruoka on aina valmistettu Saimaan järvikalasta, mutta tarvittaessa huomioidaan erityistarpeet.

HINTA: 500€/päivä, noin 8h, max 5hlö. 270€/puoli päivää tai ilta, max 5hlö. Alv. 24 %.

OSALLISTUJAMÄÄRÄ: 1-5hlö, kysy isommat ryhmät erikseen.

KESTO: 4-8 tuntia. Kysy erikseen pidemmät retket; yön yli tai useamman päivän reissut myös mahdollisia.

OPASTUSKIELET: suomi, englanti

VASTUULLISUUS: Retkillä noudatetaan vastuullisen kalastuksen periaatetta. Uhanalaiset kalat päästetään takaisin hellävaroen. Ahvenen, hauen ja kuhan osalta käytetään ylämittaa, jolloin isot yksilöt päästetään takaisin jatkamaan sukua. Kuhalla myös lakisääteinen alamitta. Mukaan otettavien kalojen määrä katsotaan järkevän ja vastuullisen ajatuksen mukaisesti ja harkintaa voidaan helpottaa veneessä käytössä olevan sumpun avulla, josta kalat voidaan halutessa vapauttaa niitä vahingoittamatta.

ASIAKKAAN VALMISTAUTUMINEN: Kelin vaatima vaatetus. Halutessa omia eväitä, etenkin lämpimällä kelillä kannattaa varata juomista matkaan. Valtion kalastuksenhoitomaksu tulee olla suoritettuna ennen kalastusta. Kalastonhoitomaksun ja lisätietoja löydät tästä linkistä.

SAATAVUUS: Läpi avovesikauden, yleensä toukokuun alusta lokakuun loppuun.

VAATIMUSTASO: Aloittelija, keskitaso, kokeneet.

TAPAAMISPAIKKA: Imatran venesatama, Lammassaarentie 11, 55420 Imatra. Satamassa veneiden tankkauspiste, jonka isolta laiturilta voidaan lastata vene ja lähteä retkelle.

IKÄRAJA: Soveltuu kaiken ikäisille, mutta asiakkaan harkinnan mukaan. Kalastus voi vaatia kärsivällisyyttä ja pitkäjänteisyyttä.

VARAA VIIMEISTÄÄN: Vähintään päivää aikaisemmin, mutta mahdollisimman aikaisin varattu reissu mahdollistaa sen toteutumisen varmimmin.

LISÄTIETOJA: Veneessä on kylmille tai sateisille keleille lämmitettävä hytti. Kysy vinkkiä alueen majoitus- tai ruokapaikoista tarvittaessa.

bottom of page